Politica de confidentialitate

Politicile De Protectie Si De Confidentialitate Ale Amsali Impex S.R.L. In Conformitate Cu Regulamentul General De Protectie A Datelor Nr. 679/2016 (GDPR) Aplicabil In Uniunea Europeana.

Societatea comerciala Amsali Impex S.R.L., denumita in cele ce urmeaza Operatorul, proceseaza datele personale ale clientilor si partenerilor de afaceri prezenti, trecuti si potentiali, ca parte a desfasurarii activitatii economice de zi cu zi.

Operatorul poate detine informatii despre dvs. si prelucreaza datele dvs. personale in concordanta cu Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016 (GDPR) aplicabil in Uniunea Europeana incepând cu data de 25.05.2018.

Tinând cont de prevederile acestui Regulament, Operatorul stabileste scopul si necesitatea colectarii si procesarii datelor dvs. personale, procesarea datelor personale inseamnand orice operatiune manuala sau automata (când vizitati site-ul nostru spre exemplu) de preluare/colectare, inregistrare, pastrare in baza de date, adaptare, modificare, consultare, utilizare, distribuire, rectificare sau stergere.

  1. Scopul si temeiul legal de colectare si prelucrare a datelor

Operatorul proceseaza datele clientilor sai persoane fizice sau persoane juridice prin reprezentantii sai si ai partenerilor (furnizori, producatori) pentru desfasurarea urmatoarelor activitati:

Servicii clienti: de exemplu, invitatii la evenimente, informatii despre actualizari (tehnice) referitoare servicii, notificari de termene pentru lucrari de intretinere / revizie / service sau asistenta in caz de avarie.

Informatii clienti: date de contact, de exemplu, pentru comunicari despre oferte noi, oferte de revizie si service pentru produsele care ies din garantie.

Publicitate: publicitate individualizata sau personalizata pentru oferte, produse si servicii.

Sondaje privind satisfactia clientilor: contactare dupa achizitie / serviciu, de exemplu, pe tema satisfactiei fata de produsele sau serviciile furnizate de Operator.

Obligatii legale: de exemplu, colectarea datelor contractuale pentru facturi si contacte de service.

Asigurarea securitatii angajatilor si clientilor nostri: de exemplu, monitarizarea video a activitatii din si in jurul halelor de productie, depozite sau altor spatii, spre exemplu birouri.

Inregistrarea informatiilor in vederea alocarii sau oferirii recompenselor, reducerilor si a altor beneficii, precum si pentru satisfacerea altor cereri sau cerinte pe care un client le poate avea in legatura cu programele de recompensare a clientilor sau alte programe similare.

Solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute.

Operatorul colecteaza si proceseaza doar acele informatii/date personale care sunt absolut necesare a fi colectate si procesate in scopul desfasurarii activitatii in conditii cat mai bune in scopul de a veni in intâmpinarea cerintelor clientilor si a oferi servicii cât mai calitative .

Prelucrarea de categorii speciale de date cu caracter personal

Conform Regulamentului GDPR, privind prelucrarea de date de personal speciale, Operatorul nu colecteaza si nu prelucreaza datele care se refera la: originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, apartenenţa la sindicate, date genetice, date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, date privind sanatatea , viaţa sexuala sau orientarea sexuala ale unei persoane fizice.

Temeiul legal al colectarii este art. 6 din Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016 (GDPR).

 

  1. Categoriile de date personale colectate

Datele cu caracter personal in asociere cu datele contractuale aferente: datele legate de produsele sau serviciile vandute, datele pentru service si garantie, pentru marketing personalizat si cercetare de piata.

Datele de identificare (nume, prenume, domiciliul, locul de munca, numar telefon personal, adresa de email, numar/serie document de identitate, codul numeric personal, sexul, datele bancare.

Datele de identificare ale produsului/serviciului oferit, problemele inregistrate/rezolvate la produsul vandut., nr. facturilor emise, modalitatea de plata.

Imagini video – sediile noastre (hala, curte, anexe etc.) sunt dotate cu echipamente de inregistrari video. Aceste imagini sunt stocate si pastrate pe o perioada de pana la 6 luni.

In general, datele personale detinute sunt sau au fost oferite de catre clienti atunci când s-au prezentat la sediul nostru, când au vizitat site-ul nostru si si-au lasat datele personale pentru a fi contactati, sau când au cerut oferte prin telefon sau email.

 

  1. Distribuirea datelor personale

Operatorul distribuie datele personale numai acelor categorii de angajati (imputerniciti) si colaboratori a caror activitate impune accesul la aceste date, enumerate exemplificativ dupa cum urmeaza:

– serviciul IT, colaboratori IT,

–  departamentul contabilitate / financiar,

– departamentul relatii clienti si marketing,

– departamentul juridic,

– parteneri contractuali, inclusiv furnizori de bunuri si servicii /societati contractate sa presteze servicii pentru sau in numele nostru

– Parteneri sau agenti implicati in livrarea produselor si serviciilor comandate sau utilizate

– Agentii de colectare a datoriilor sau alte organizatii de recuperare a datoriilor

– Agentii de aplicare a legii, organe guvernamentale, organizatii de reglementare, instante sau alte autoritati publice daca exista aceasta obligatie legala sau Operatorul esteautorizat prin lege

 

  1. Pastrarea datelor

Operatorul pastreaza datele atâta timp cat indica clientul prin declaratia de consimtamânt sau atâta timp cat acesta ramâne in contact cu Operatorul, prin aceasta insemnând vizite cu o anumita regularitate (spre exemplu pentru service)

Operatorul pastreaza datele necesare pe o durata echivalenta pana la expirarea obligatiilor (de ex, iesirea din garantie a produsului, incetare contract service etc.) sau durata medie de utilizare a produsului achizitionat si conform cu termenele de arhivare. Anumite date sunt pastrate pe o perioada conforma cu legislatia romana.

 

  1. Drepturile privind procesarea datelor personale

– Dreptul de a sti ce date personale va sunt procesate.

-Dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat.

– Dreptul de a va rectifica datele.

– Dreptul de a fi uitat (stergerea datelor cu caracter personal).

– Dreptul de a va retrage consimtamântul in orice moment.

– Dreptul la restrictionarea prelucrarii.

– Dreptul de a va opune prelucrarii.

– Dreptul de a nu fi evaluat pe baza unei prelucrari automate.

Dreptul de a sti ce date personale va sunt procesate/Dreptul de acces

Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detine Operatorul in legatura cu dvs., prin posta la Amsali Impex S.R.L., Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR sau prin email (office@usicraiova.ro) pentru a primi in format electronic toate datele dvs. detinute de Operator.

Dreptul de a rectifica datele

Aveti dreptul de a rectifica datele detinute in legatura cu dvs, daca acestea nu sunt corecte. Daca datele pe care le detinem trebuie actualizate sau in cazul in care considerati ca acestea pot fi incorecte, va puteti adresa prin posta la Amsali Impex, Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR sau prin email (office@usicraiova.ro)

Nu se pot face rectificari asupra datelor privind produsele/serviciile achizitionate, valoarea facturilor, service sau altele care ar contraveni legilor.

Dreptul de a fi uitat – de a fi sters din baza de date

Operatorul urmareste sa prelucreze si sa pastreze datele doar atât timp cât acest lucru este necesar. In anumite circumstante, aveti dreptul de a ne solicita sa stergem datele tale cu caracter personal pe care le detinem.

In cazul in care considerati ca pastram datele mai mult decât este necesar, puteti sa va adresati Operatorului prin posta la Amsali Impex, Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR sau prin email (office@usicraiova.ro). Daca perioada cuprinsa in consimtamânt a trecut, este posibil sa avem in continuare temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Puteti solicita stergerea datelor personale in scris prin scrisoare la Amsali Impex, Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR sau prin email (office@usicraiova.ro).

Formularul de identificare in baza de date se poate descarca aici.

Solicitarea dumneavoastra trebuie trimisa si la producatorul produsului dvs. in cazul in care acesta a fost achizitionat de la noi (ex. Daikin, Emerson, Danfoss).

Acesta se va asigura ca in o luna de zile solicitarea clientului va fi indeplinita si clientul a fost sters din toate aplicatiile. Termenul poate fi extins la 2 luni cu informarea in prealabil a clientului.

Nu se vor sterge datele personale ale clientilor care au datorii catre firma sau catre un partener direct (ex.firma de leasing financiar).

Nu se vor sterge acele date care trebuiesc pastrate ca urmare a dispozitiilor legale (facturi, contracte etc).

Dreptul de retragere a consimtamântului

Aveti dreptul in orice moment sa cereti retragerea consimtamântului de comunicare.

Retragerea consimtamântului se va face doar in mod scris prin transmiterea cererii Operatorului la office@usicraiova.ro sau prin posta la Amsali Impex, Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent şi care poate fi citit automat şi aveti dreptul de a cere transmiterea acestor date altui operator, daca ele au fost prelucrate pe baza de consimtamânt si prelucrarea se face prin mijloace automate

Dreptul de restrictionare la utilizarea datelor cu caracter personal

In anumite circumstante, aveti dreptul de a cere restrictionarea prelucrarii de catre Operator a datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazurile prevazute la art .18 din Regulament.

Dreptul de opozitie la prelucrarea datelor cu caracter personal

In anumite circumstante, aveti dreptul de a va opune prelucrarii de catre a datelor tale cu caracter personal in cazurile si in conditiile prevazute la art. 21 din Regulament.

Dreptul de a face o reclamatie

Este dreptul dumneavoastra de a face o reclamatie in cazul in care considerati ca aveti dubii in ceea ce priveste modul cum sunt procesate si securizate datele dumneavoastra personale. Daca doriti sa ne contactati in legatura cu oricare dintre drepturile dvs sau sa faceti o plângere in legatura cu modul in care utilizam datele cu caracter personal, va rugam sa contactati echipa noastra la office@usicraiova.ro sau prin posta la Amsali Impex S.R.L., Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR.

Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar daca aveti in continuare nemultumiri, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – datele de contact se gasesc la adresa www.dataprotection.ro

Crearea de profiluri

Operatorul nu foloseste de obicei datele colectate si procesate pentru intocmirea de profiluri. In unele situatii va fi necesar sa intocmim profiluri si segmentari in scopuri de marketing.

 

Dreptul de a nu fi evaluat pe baza unei evaluari automate

Operatorul respecta dreptul tuturor persoanelor care ne-au incredintat datele lor personale de a nu fi evaluate in baza unei prelucrari automate.

  1. Supravegherea video

Operatorul are implementat un sistem video de supraveghere a locatiilor sale si spatiilor inconjuratoare pentru a asigura siguranta personalului angajat dar si al clientilor si a altor persoane aflate pe teritoriile ce apartin Operatorului.

Zonele acoperite de camerele video aflate in cladirile si terenurile apartinând Operatorului sunt semnalizate in mod specific prin bannere, indicatoare specifice.

Prelucrarea datelor cu caracter personal prin intermediul sistemelor de supraveghere video se efectueaza prin intermediul sistemelor de supraveghere video care prelucreaza datele cu caracter personal, respectiv imaginea si alte informatii ce permit identificarea persoanelor vizate.

Scopul prelucrarii datelor personale consta in: monitorizarea/securitatea persoanelor, spatiilor si/sau bunurilor private, prevenirea si combaterea infractiunilor, indeplinirea obligatiilor legale si realizarea intereselor legitime. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre Operator si pot fi comunicate numai urmatorilor destinatari: persoana vizata, reprezentantii legali/imputernicitii persoanei vizate, reprezentantii autorizati ai Operatorului, organele de urmarire/cercetare penala, instante judecatoresti, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si comunitare aplicabile activitatii desfasurate de catre Operator. Termenul de pastrare a datelor inregistrate este conform legislatiei in vigoare.

Retineti ca drepturile dumneavoastra mentionate mai sus sunt restrictionate prin lege si este posibil sa trebuiasca respectate de noi doar in anumite conditii.

  1. Puncte de contact

In cazul in care doriti sa va exercitati unul sau mai multe drepturi ale dumneavoastra enumerate la punctul 5 sau doriti sa aflati mai multe informatii referitoare la colectarea si procesarea si protejarea datelor dumneavoastra va rog sa contactati Operatorul prin Ofiterul de Date Personal numit conform Regulamentului GDPR.

Adresa: Amsali Impex S.R.L., Str. Nerva nr. 12, Craiova, Dolj, departamentul Relatii Clienti – GDPR.

Adresa de email: office@usicraiova.ro